Szerb Antal Gimnázium
SzAG - EDUROAM használata

Az EDUROAM oktatási és kutatási intézmények nemzetközi szövetségének a szolgáltatása, amely lehetővé teszi a szövetség tagjainak felhasználói számára, hogy egy másik EDUROAM-szövetségbeli tag intézményébe ellátogatva ugyanazt a WIFI-felhasználónevet és -jelszót használják, mint amit a saját intézményükben használ(ná)nak.

Így az EDUROAM-szövetségi tagok felhasználóinak csak egyszer kell beállítaniuk a WIFI-hozzáférést és utána minden EDUROAM intézményben mindenféle beállítás és konfiguráció nélkül működik a WIFI-hozzáférésük.
Világszerte működnek EDUROAM-intézmények, így pl. Európában, Ázsiában és az amerikai kontinensen is.

A gimnázium minden jogviszonnyal rendelkező dolgozója és diákja automatikusan hozzáférést kap a rendszerhez - amennyiben a Netikett alapján nem került korlátozás hatálya alá.

FIGYELEM!

Az EDUROAM-hálózat független a SzAG iskolai rendszerétől, mindössze a (majdnem) teljes lefedettségű internet-elérést biztosítja minden dologzó és diák (esetleg vendég) számára. Az EDUROAM-hálózatból nem érhetők el a saját hálózati erőforrások (nyomtatók, szkennerek, belső megosztások, belső használatú alkalmazások, stb.)
Az EDUROAM sávszélességéhez, szabályozásához és egyéb beállításaihoz - minimális globális szűrésen túl - az iskola IT-csapatának semmilyen hozzáférése nincs!

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét!
EDUROAM (ha nem akar csatlakozni...) - beállítás, tapasztalatok
EDUROAM telefonon, tableten - beállítás, tapasztalatok
EDUROAM MS Windows 10-en - beállítás, tapasztalatok
EDUROAM Linux Mint-en (20.2 Uma) beállítás, tapasztalatok